Khamis, 28 Januari 2010

pkr (pilihan raya kampus) vs penang

salam sejahtera kepada semua mahasiswa ukm. diharapakan semuanya berada dalam keadaan baik. sebenarnya dah lama aku nie tak update blog tetiba jew arinie rajin nak update blogku nie. hari ini merupakan hari pembuangan undi bagi seluruh mahasiswa ukm. dimana bakal pemimpin akan dipilih dalam kalangan mahasiswa yang bertanding dlm pkr kali. siapa menang tak thu lagi samada gm ukm ataupun aspirasi ukm. Di ukm nie biasanya fenomena pertandingan kain rentang dan edaran no calon di setiap bilik pelajar mesti ada setiap tahun. pada tahun merupakan tahun terakhir bagi aku dan mamber yang seperjuangan untuk membuang undi, diharapkan kepada rakan-rakanku pagi-pagi esok keluar ler mengundi, jalankan tanggungjawab anda sebagai mahasiswa walaupun anda sibuk dgn penulisan ilmiah sekali pun. pada hari esok juga adalah hari bagi diri ini pergi ke penang untuk melakukan tugasan kursus skbl 3123 dialektologi , dimana aku dan rakan-rakan akan bertolak ke penang untuk mengumpul data mengenai kata tanya dalam dialek utara.

sebut sahaja pergi pening membuatkan kepalaku pening. aku masih lagi kompuis dengan cara untuk mengutip data. hahaha ......
antara perkara yang sentiasa bermain d kepalaku ini apabila sebut pasal pergi penang :

1.barang-barang nak bawak pergi untuk ke penang dah cukup kew..?
2.agak-agak masa cukup kew nak kutip data nie
3. nak tanya soalan pew bila sampai sana
4. ada ke home stay bila sampai sana
5. kampung yg hdk pergi kumpul data 2 jauh tak dengan tempat menginap
6.nak jumpa sape bila sampai sana
7.bila dapat data nie nak tanda star kat ne
8.nak buat peta linguistik mcm mn
9. nak buat peta kg mcm mn
10. nak cari sape bila sampai kat sana...???

persoalan-persoalan inilah yang sentiasa muncul dalam mindaku ini yang sentiasa membuatkan diri ini berserabut. jikalau diberi pilihan sama ada hendak pergi atau tak , sudah tentulah aku memilih untuk tak nak pergi.. wakaka... sedap lagi tidur kat bilik daripad pergi kat penang.. hahahaa

1 ulasan:

  1. all the best kt penang 6t...chaiyok3....

    BalasPadam